Korenený mrkvovo-cícerový tažín s medom

Prísady pre 4 osoby:

3-4 polievkové lyžice olivového oleja

1 cibuľa nakrájaná na jemno

3-4 strúčiky cesnaku nakrájané na jemno

2 čajové lyžičky mletej kurkumy

1-2 čajové lyžičky kumínových semienok

1 čajová lyžička mletej škorice

1/2 čajovej lyžičky kajenského korenia

1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

1 polievková lyžica číreho medu

3-4 stredné mrkvy, nakrájané na plátky

2 x 400 g konzervy cíceru, opláchnuté a precedené

morská soľ

1-2 polievkové lyžice ružovej vody

zväzok čerstvej koriandrovej alebo petržlenovej vňate

1 citrón, rozrezaný na štvrtiny

obyčajný jogurt

Olej zohrejeme v hrnci s hrubým dnom. Pridáme cibuľu a cesnak a opečieme do mäkka. Pridáme kurkumu, kumín, škoricu, kajenské korenie, čierne korenie, med a mrkvu. Zalejeme vodou a zakryjeme pokrievkou. Varíme na malom ohni 10-15 minút.

Pridáme cícer, skontrolujeme, či je na dne hrnca dosť vody, znovu zakryjeme a varíme ďalších 5-10 minút. Ochutíme soľou, ružovou vodou a vňaťou a  podávame s citrónom a jogurtom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s