Zlatá karfiolová polievka

Prísady pre 4-6 osôb:

1 karfiol

1 polievková lyžica margarínu

1 polievková lyžica kumínových semienok

1/2 čajovej lyžičky kurkumy

2 alebo 3 zemiaky, ošúpané a nakrájané na väčšie kocky

4 a 1/2 šálky vody

1 polievková lyžica sušeného kokosu, namočeného v horúcej vode

soľ a čierne korenie

Karfiol rozoberieme na malé ružičky. Margarín rozpustíme vo veľkom hrnci. Pridáme kumínové semienka a opekáme 1 minútu, kým nezačnú voňať. Znížime teplotu, pridáme karfiol a kurkumu a opekáme 5 minút, pričom ich poriadne premiešame, aby sa všetok karfiol obalil kurkumou. Približne polovicu karfiolu vyberieme a odložíme nabok.

Do hrnca pridáme zemiaky a vodu a varíme 15 minút. Necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme do hladka. Polievku vrátime do hrnca a vmiešame kokos spolu s vodou, v ktorej sa namáčal. Pridáme odložený karfiol a varíme ešte 5 minút. Ochutíme soľou a korením a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s