Soté z fazuliek azuki

Prísady pre 4 až 6 osôb:

1 šálka fazuliek azuki, namočených cez noc

2 bobkové listy

4 šálky vody

2 šálky ošúpanej muškátovej tekvice zbavenej semienok

1 mrkva, nakrájaná na plátky

1/2 čajovej lyžičky sušeného tymianu

2 až 4 polievkové lyžice miso pasty

Fazuľu precedíme a dáme do hrnca spolu s bobkovým listom a vodou. Varíme na strednej teplote asi 40 minút, pokým bude fazuľa skoro úplne mäkká, ak treba, pridáme viac vody.

Pridáme tekvicu, mrkvu a tymian. Varíme ďalších 20 minút, pokým bude všetko mäkké, občas premiešame. Hrniec stiahneme z ohňa a vmiešame miso pastu. Ihneď podávame, najlepšie s ryžou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s