Grécky šalát so syrom haloumi

Prísady pre 4 osoby:

4 zrelé paradajky nakrájané na väčšie kúsky

1/2 cibule nakrájanej na plátky

1 uhorka nakrájaná na hrubšie plátky

100 g čiernych Kalamata olív bez kôstok

1 malá hlávka rímskeho šalátu

250 g syru haloumi nakrájaného na plátky

Na dressing:

4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

1 a 1/2 polievkovej lyžice octu z červeného hrozna

1 čajová lyžička sušeného oregana

soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 10 minút      Čas tepelnej úpravy: 2 minúty

Paradajky, cibuľu, uhorku a olivy dáme do misky. Šalát natrháme na menšie kúsky a pridáme do misky. Misku poriadne pretrasieme, nech sa všetka zelenina premieša.

Všetky prísady na dressing zmiešame v malej miske, ochutíme soľou a korením. Trochou dressingu pokvapkáme šalát a znovu pretrasieme.

Panvicu s hrubým dnom zohrejeme do horúca, položíme na ňu plátky syru a opekáme asi 1 minútu z každej strany, pokiaľ trochu nezhnednú a nezmäknú. Šalát rozdelíme do misiek, navrch položíme plátky syru, pokvapkáme zvyšným dressingom a ihneď podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s