Saag paneer

Prísady pre 4 osoby:

230 g syru paneer alebo pevného tofu

675 g špenátu, dobre umytého, s odstránenými tvrdými stonkami

3 polievkové lyžice neutrálneho oleja

1 a 1/4 čajovej lyžičky kumínových semienok

1 cibuľa nakrájaná na drobno

1 čajová lyžička kajenského korenia

4 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno

2 čajové lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru

3/4 čajovej lyžičky soli

1 čajová lyžička garam masaly

1/2 čajovej lyžičky mletého koriandru

2 kopcovité polievkové lyžice obyčajného, nesladeného gréckeho jogurtu

jasmínová ryža ako príloha

Čas prípravy a varenia: 45 minút

Ak používame tofu, nakrájame ho na 2 cm plátky, ktoré navrstvíme medzi čisté plátené alebo papierové utierky, zaťažíme a necháme 15 minút postáť, nech z tofu vytečie čím viac tekutiny. Potom plátky narežeme na 2 cm kocky.

Špenát naparíme alebo blanšírujeme vo vriacej vode, potom ho dáme do čistej utierky a vyžmýkame z neho čím viac vody.

Ak používame paneer, nakrájame ho na 2 cm kocky. Vo veľkom hrnci na strednej teplote zohrejeme 1 polievkovú lyžicu oleja. Pridáme tofu alebo paneer a opekáme, kým nebude zo všetkých strán zlatisté, asi 10 minút. Pomocou dierkovanej varešky vyberieme tofu/paneer na čistú papierovú utierku.

Do hrnca pridáme zvyšné 2 lyžice oleja a na strednej teplote ich zohrejeme. Pridáme semienka kumínu a opečieme ich do voňava, asi 10 sekúnd, potom pridáme cibuľu a opekáme asi 12 až 15 minút.

Medzitým dáme do mixéra kajenské korenie, cesnak a zázvor a rozmixujeme s 1 lyžicou vody na pastu.

Pastu, soľ, garam masalu a koriander pridáme k cibuli a opekáme 5 minút za častého miešania. Znížime teplotu na strednú, pridáme špenát a paneer/tofu a za opatrného miešania zohrejeme. Stiahneme z ohňa a vmiešame jogurt. Podávame s jasmínovou ryžou.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s