Plnené baklažány

Pre 4 osoby potrebujeme:

2 veľké baklažány

3 lyžice olivového oleja

2 strúčiky cesnaku

1 lyžičku morskej soli

1 cibuľu

1 konzervu olúpaných rajčín

1 šálku zeleninového vývaru

Na plnku:

150 g mletej sóje

150 g netučného tvarohu

2 lyžice rajčinového pretlaku

1 lyžičku bazalky

1 lyžičku oregana

2 vajcia

1/2 zväzku pažítky

1/2 zväzku petržlenovej vňate

125 g postrúhaného ementálu

soľ

mleté čierne korenie

Baklažány rozpolíme a v osolenej vode blanšírujeme 5 minút.

Medzitým si v hrnci zohrejeme olivový olej, pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno posekanú cibuľu a opražíme do zlatista.

Pridáme olúpané rajčiny, zeleninový vývar a prikryté pomaly varíme 5 minút.

Sóju pripravíme podľa návodu, potom z nej vytlačíme čím viac vody, pridáme tvaroh, rajčinový pretlak, koreniny, vajcia a prebraté, umyté a nadrobno pokrájané bylinky a všetko spolu dobre premiešame, prípadne ešte dáme strúhanku na spojenie masy.

Pridáme postrúhaný ementál, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a necháme 20 minút postáť.

Touto masou naplníme baklažány a položíme ich do ohňovzdornej misy.

Polejeme rajčinovou zmesou a v rúre predhriatej na 200°C upečieme. Vyberieme a hneď podávame.

Táto plnka sa hodí aj na iné druhy zeleniny, ako cukety, uhorky, malé tekvičky, atď., prípradne ju môžme upiecť aj samotnú ako fašírku.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s