Banánovo-figový koláč zo štrúdľového cesta

Prísady pre 4 osoby:

6 veľkých plátkov štrúdľového cesta

50 g nesoleného masla, roztopeného

4 banány nakrájané na plátky

6 sušených fíg nakrájaných na plátky

25 g hnedého cukru

postrúhaná kôra z 1/2 citróna

1/2 čajovej lyžičky mletej škorice

šľahačka alebo grécky jogurt na podávanie

Čas prípravy: 15 minút       Čas tepelnej úpravy: 15 minút

Plátky cesta rozrežeme na polovice. Jeden plátok cesta položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a natrieme rozpusteným maslom, naň položíme druhý plátok cesta a znovu natrieme rozpusteným maslom. Takto pokračujeme so zvyšným cestom.

Plátky banánu a fíg položíme na vrch cesta. Zmiešame cukor, citrónovú kôru a škoricu a touto zmesou posypeme ovocie.

Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 15 minút, pokým nebude cesto chrumkavé. Podávame horúce so šľahačkou alebo gréckym jogurtom.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s