Tofu s čili octovým dressingom

Prísady pre 4 osoby:

rastlinný olej na vyprážanie

500 g mäkkého tofu, osušeného

50 g kukuričnej múky

2 čajové lyžičky soli

1 čajová lyžička čínskej zmesi 5 korení (ak nemáme, môžme zmiešať škoricový prášok, koriandrový prášok, pomletý bobkový list, badiánový prášok a nové korenie)

Na čili octový dressing:

75 ml ryžového octu

75 ml vody

2 polievkové lyžice hnedého cukru

1 polievková lyžica svetlej sójovej omáčky

1 veľká červená čili paprička, bez semienok, nakrájaná na tenko

1 čajová lyžička sezamového oleja

Čas prípravy: 15 minút       Čas varenia: asi 15 minút

Najskôr si urobíme dressing. V miske zmiešame ocot, vodu a cukor a miešame, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Zmes prelejeme do hrnca, privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme asi 5-6 minút, pokým sa nám polovica tekutiny nevyvarí a nezíska sirupovitú konzistenciu. Necháme 30 minút chladnúť, potom vmiešame sójovú omáčku, čili a sezamový olej. Vlejeme do servírovacej misky.

V hlbokej panvici zohrejeme asi 5 cm vrstvu oleja do horúca. Medzitým nakrájame tofu na 3 cm kocky. V miske zmiešame kukuričnú múku, soľ a čínsku zmes korení. Kocky tofu obalíme v tejto zmesi, dáme do horúceho oleja a pražíme 2-3 minúty do chrumkava. Vyberieme pomocou dierkovanej varechy a osušíme na kuchynskom papieri.

Tofu dáme na servírovací tanier, poprášime troškou soli a čínskym korením. Podávame s čili octovým dressingom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s