Baba ghannouj + baklažánové lievance

Rozpis:

1 stredný baklažán

2 polievkové lyžice tahini

1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy

1 strúčik nasekaného cesnaku

1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia

štipka rasce

2 polievkové lyžice opražených sezamových semienok

2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Čas prípravy: 45 minút pečenie baklažánu, 5 minút mixovanie

Baklažán i so šupou pečieme v rúre asi 45 minút pri 160°C. Olúpeme ho, pokrájame na menšie kúsky, vložíme do mixéra, pridáme tahini, citrónovú šťavu, cesnak a zmixujeme na hladkú zmes.

Preložíme do misy, pridáme sezamové semienka, posekanú petržlenovú vňať a korenie. Premiešame a necháme odstáť do ďalšieho dňa.

ALEBO

Vmiešajte do hmoty 3 lyžice celozrnnej múky, vymiešajte cesto a pečte malé lievance.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s