Celozrnný chlieb so semienkami

Na 1 malý  bochník:

olej v spreji

350 g celozrnnej múky, plus extra na poprášenie

50 g slnečnicových semienok

2 polievkové lyžice maku

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

1 čajová lyžička soli

1 čajová lyžička kryštálového cukru

300 ml cmaru

Čas prípravy: 10 minút           Čas pečenia: 40-45 minút

Zľahka naolejujeme papier na pečenie. Vo veľkej miske zmiešame múku, slnečnicové semienka, mak, sódu bikarbónu, soľ a cukor. V strede urobíme jamku, vlejeme do nej cmar a postupne ho zapracovávame do múčnej zmesi, pokiaľ nám nevznikne mäkké cesto.

Cesto preložíme na jemne pomúčenú pracovnú plochu a 5 minút ho miesime. Vytvarujeme malý bochník a dáme na pripravený papier na pečenie. Ostrým nožom urobíme na vrchu dva prekrížené zárezy. Bochník jemne poprášime múkou.

Pečieme v rúre predhriatej na 230°C 15 minút, potom teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 25-30 minút, pokým cesto nenarastie. Pred podávaním necháme úplne vychladnúť.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s