Soufflé omeleta s džemom

Prísady pre 4 osoby:

6 vajec, žĺtky oddelené od bielkov

4 polievkové lyžice vanilkového cukru

40 g masla

4 polievkové lyžice malinového džemu

100 g malín

100 g čučoriedok alebo černíc alebo iného drobného ovocia

nízkotučná smotana alebo šľahačka

Čas prípravy: 10 minút         Čas tepelnej úpravy: 8-12 minút

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 1 polievkovou lyžicou vanilkového cukru. Veľkou lyžicou postupne opatrne zmiešame bielky so žĺtkami.

Polovičku masla roztopíme vo veľkej panvici. Hneď, ako prestane peniť, pridáme polovicu vaječnej zmesi a opekáme na strednej teplote 3-4 minúty, potom dáme panvicu pod rozohriaty gril a grilujeme, kým nám povrch omelety trochu nezhnedne. Opatrne vyklopíme omeletu na servírovací tanier a udržiavame ju teplú, kým si tak isto urobíme aj druhú omeletu.
Omelety potrieme džemom a obložíme ovocím, potom prehneme na polovicu. Poprášime zvyšným cukrom, rozrežeme na polovice a ihneď podávame so smotanou alebo šľahačkou.
Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s