Vegánske tekvicové guľky

Prísady pre 2 osoby:

1/2 šálky očistených tekvicových semienok

soľ, čierne korenie, tymian, mletá červená paprika

2-3 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno

1 veľká cibuľa

1 lyžička oleja

ovsené vločky

Tekvicové semienka v mixéri rozmixujeme na čím jemnejší prach. Prilejeme 1/2 šálky vody a na najväčšej rýchlosti mixujeme, kým nám vznikne hustá omáčka. Potom prilejeme ďalšiu 1/2 šálku vody a zmixujeme. Mala by nám vzniknúť hustá masa s konzistenciou jogurtu. Túto masu prelejeme do malého hrnca, necháme zovrieť a na najmenšom ohni asi 5 minút povaríme.

Na panvici opražíme cibuľu na jednej lyžici olivového oleja do sklovita. Cibuľu pridáme do zmesi z tekvicových semienok, pridáme cesnak, soľ, čierne korenie, tymian a mletú červenú papriku. Pomaly pridávame ovsené vločky a miešame, kým zmes nezačne vyzerať ako mleté mäso. Vyformujeme guličky s priemerom asi 2-3 cm a ukladáme na papier na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej  na 200°C asi 20 minut, kým guličky nezhnednú.

Podávame s paradajkovou omáčkou a varenými zemiakmi alebo celozrnným pečivom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s