Tekvicovo-zázvorovo-kokosová polievka

Prísady pre 4 osoby:

1 kg tekvice – podľa možnosti so zelenou alebo sivou šupkou – ošúpanej, zbavenej semienok a nakrájanej na väčšie kúsky

2 veľké zemiaky nakrájané na štvrtiny

4 šálky/1 liter vriaceho zeleninového vývaru

4 polievkové lyžice/50 g margarínu

2 polievkové lyžice olivového oleja

2 veľké cibule nakrájané na jemno

1 šálka/250 ml kokosového mlieka

morská soľ

2 cm čerstvého zázvoru nakrájaného na plátky

2 prelisované strúčiky cesnaku

4 polievkové lyžice sójovej kyslej smotany

 

Tekvicu a zemiaky dáme do veľkého hrnca, pridáme zeleninový vývar, zázvor a cesnak a uvaríme do mäkka. Precedíme, pričom vývar si odložíme.

Margarín a olej zohrejeme na panvici, pridáme cibuľu a opečieme ju do zlatista. Preložíme ju do mixéra, pridáme tekvicu a zemiaky, ak sa nezmestia naraz, tak po častiach. Rozmixujeme a pridáme kokosové mlieko a toľko vývaru z varenia, aby nám vzniklo husté pyré.

Pyré dáme do hrnca a vmiešame toľko vývaru, aby nám vznikla hustá, krémová polievka. Osolíme a zohrejeme, ale už nenecháme zovrieť. Polievku dáme do servírovacích misiek a do každej dáme za lyžicu kyslej smotany.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s