Japonské tofu

Rozpis na 4 porcie:

2 balenia bieleho tofu, 3 lyžice tmavej sójovej omáčky, 4 lyžice vody, 3 prelisované strúčiky cesnaku, 1 lyžička sezamového oleja, 3 šálky brokolice, 3 šálky pokrájaných šampiňónov, 1 polievková lyžica sezamových semienok

Čas prípravy: 20 minút (bez marinovania)

Tofu prekrojíme po šírke na tri rovnaké kusy a potom ich rozkrojíme po dĺžke na dva rovnako hrubé plátky. Nakrájané plátky tofu naukladáme vedľa seba, aby sa neprekrývali. V malej miske zmiešame sójovú omáčku, vodu, prelisovaný cesnak a touto zálievkou tofu zalejeme. Marinujeme v chladničke 4 až 5 hodín, plátky občas obrátime.

Olej zohrejeme vo veľkej panvici a tofu vybraté z marinády opečieme do zlata zo všetkých strán. Narábame s ním opatrne, aby sa nepolámalo. Opečené tofu vyberieme z panvice a udržiavame teplé.

Do panvice vložíme brokolicu, šampiňóny, zalejeme marinádou z tofu a trochou sójovej omáčky. Krátko, asi 5 minút opekáme. Opatrne vložíme opečené tofu a zohrejeme.

Podávame s ryžovými cestovinami, posypané opečenými sezamovými semienkami.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s