Provensálske zeleninové soté

Prísady pre 4 osoby:

4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 1 veľká červená cibuľa nakrájaná na prúžky, 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, 2 čajové lyžičky mletého koriandru, 1 polievková lyžica tymianu, 1 hlávka feniklu očistená a nakrájaná na prúžky, 1 červená paprika zbavená jadier a semienok a nakrájaná na prúžky, 500 g zrelých paradajok nakrájaných na kocky, 300 ml zeleninového vývaru, 125 g tmavých olív, 2 polievkové lyžice nakrájanej petržlenovej vňate, plátky chrumkavého chleba, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 15 minút           Čas varenia: 55 minút

Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak, koriander a tymian a varíme na strednej teplote za častého miešania 5 minút, pokým cibuľa nezmäkne. Pridáme fenikel a červenú papriku a varíme za častého miešania 10 minút do mäkka.

Vmiešame paradajky, vývar a soľ a korenie. Privedieme do varu, potom znížime teplotu, zakryjeme a varíme na malom ohni 30 minút. Vmiešame olivy a petržlenovú vňať a varíme, odokryté, ďalších 10 minút.

Medzitým na panvici otoastujeme plátky chleba a pokvapkáme ich olivovým olejom.

Soté podávame horúce s otoastovaným chlebom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s