Ázijské rizoto

Prísady pre 4 osoby:

1,2 litra zeleninového vývaru, 1 polievková lyžica tmavej sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice mirinu, 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja, 1 polievková lyžica sezamového oleja, 1 zväzok jarnej cibuľky nakrájanej na hrubo, 2 strúčiky cesnaku nakrájané na tenko, 2,5 cm kúsok čerstvého zázvoru – ošúpaného a nastrúhaného, 375 g guľatej ryže (arborio), 250 g shiitake hríbov, 15 g nasekaného čerstvého koriandru

Čas prípravy: 15 minút           Čas varenia: 25 minút

Vývar, sójovú omáčku a mirin dáme do hrnca a dáme variť na veľmi nízky oheň.

V druhom hrnci zohrejeme 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja a sezamový olej, pridáme jarnú cibuľku, cesnak a zázvor a na vysokej teplote za stáleho miešania varíme 1 minútu. Pridáme ryžu a varíme na nízkej teplote za stáleho miešania 1 minútu, pokým zrnká ryže nie sú lesklé.

Do ryže vmiešame asi 150 ml vývaru. Varíme na strednej teplote za stáleho miešania, kým sa vývar nevsaje. Pokračujeme postupným pridávaním vývaru za stáleho miešania, až kým nám nezostane len 1 naberačka vývaru.

Kým sa varí rizoto, očistíme hríby a nakrájame ich natenko, zopár si necháme na ozdobu. V panvici zohrejeme zvyšný olej, pridáme všetky hríby a varíme na strednej teplote, za častého miešania 5 minút.

Do rizota pridáme koriander spolu s hríbmi a zvyšným vývarom. Varíme za stáleho miešania, kým sa vývar nevstrebe. Podávame ozdobené celými hríbmi a koriandrom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s