Pečené sladké zemiaky so smotanou

Prísady pre 4 osoby:

4 sladké zemiaky – asi 250 g každý, 200 g kyslej smotany, 2 jarné cibuľky nakrájané na tenko, 1 polievková lyžica nakrájanej pažítky, 50 g masla, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 5 minút         Čas tepelnej úpravy: 45-50 minút

Zemiaky dáme na plech a pečieme v rúre predhriatej na 220°C asi 45-50 minút.

Medzitým v miske zmiešame kyslú smotanu, jarnú cibuľku, pažítku, soľ a korenie.

Upečené zemiaky rozkrojíme pozdĺžne na polovice, obložíme maslom a smotanovou zmesou. Ihneď podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s