Falafel

Prísady pre 4 osoby:

250 g suchého cíceru, 1 malá cibuľa nakrájaná na jemno, 2 strúčiky cesnaku – prelisované, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, 1/2 zväzku čerstvého koriandru, 2 čajové lyžičky mletého koriandru, 1/2 čajovej lyžičky prášku na pečenie, rastlinný olej na vyprážanie, 4 pitta chleby, hrsť šalátových listov, 2 paradajky nakrájané na kocky, grécky jogurt

Čas prípravy: 15 minút plus namáčanie     Čas tepelnej úpravy: 12 minút

Cícer dáme do misy, pridáme studenú vodu (toľko, aby voda prekrývala cícer aspoň o 10 cm) a necháme cez noc namáčať.

Cícer precedíme, dáme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme cibuľu, cesnak, bylinky, mletý koriander, prášok na pečenie a soľ a korenie a rozmixujeme do hladka. Mokrými rukami urobíme zo zmesi 16 malých fašírok.

Olej zohrejeme vo veľkej panvici, pridáme fašírky a pražíme na strednej teplote 3 minúty z oboch strán do zlata. Vyberieme a osušíme na papierových utierkach.

Pitta chleby rozrežeme, naplníme falafelmi, šalátovými listami a nakrájanými paradajkami. Pridáme lyžicu gréckeho jogurtu a ihneď podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s