Citrusové croissanty

Prísady pre 2-4 osoby:

2 pomaranče, 50 ml kyslej smotany, 2 malé červené alebo ružové grapefruity, 1 čajová lyžička mletej škorice plus extra na posypanie, 1 polievková lyžica hnedého cukru, 4 croissanty

Čas prípravy: 15 minút                 Čas varenia: 5 minút

Kôru jedného z pomarančov nastrúhame a vmiešame do kyslej smotany.

Oba pomaranče a grapefruity ošúpeme a odstránime aj bielu kožu. Pracujúc nad miskou, aby sme zachytili vytekajúcu šťavu, rozdelíme pomaranče a grapefruity na mesiačiky. Šťavu aj ovocie dáme do hrnca spolu so škoricou a cukrom a varíme na malom ohni 1-2 minúty.

Medzitým dáme croissanty na papier na pečenie a 5 minút pečieme v rúre predhriatej na 200°C.

Opečené croissanty pozdĺžne rozrežeme. Spodnú časť obložíme ovocnou zmesou, na ktorú dáme za lyžicu kyslej smotany a posypeme extra škoricou, potom prikryjeme vrchnou časťou. Ihneď podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s