Zemiakové rösti s volským okom

Prísady pre 4 osoby:

750 g ošúpaných zemiakov, 1 cibuľa nakrájaná na tenko, 2 čajové lyžičky rozmarínu, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 4 veľké vajcia, soľ a čierne korenie, petržlenová vňať na ozdobu

Čas prípravy: 15 minút              Čas varenia: 15 minút

Zemiaky nahrubo nastrúhame. Zabalíme ich do čistej utierky a nad umývadlom z nich vyžmýkame prebytočnú vodu. Zemiaky dáme do misy a vmiešame cibuľu, rozmarín, soľ a korenie.

Polovičku oleja zohrejeme vo veľkej panvici. Zemiakovú zmes rozdelíme na štvrtiny a pomocou lyžice ich dáme do panvice, kde ich stlačíme do tvaru placiek. Opekáme na strednej teplote 5 minút z každej strany.

V panvici zohrejeme zvyšný olej do horúca, pridáme vajcia (po dvoch) a pečieme, pokiaľ nie sú bielka chrumkavé. Vajíčka podávame na rösti plackách, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s