Miešané hríby na toaste

Prísady pre 4 osoby:

25 g masla, 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 750 g miešaných hríbov (napr. hliva, shiitake, šampiňóny, atď.) očistených a pokrájaných na plátky, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica tymiánu, postrúhaná kôra a šťava z jedného citróna, 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate posekanej nadrobno, 4 plátky chrumkavého chleba, 100 g miešaných šalátových listov, soľ a čierne korenie, strúhaný syr na posypanie

Čas prípravy: 10 minút             Čas varenia: 5 minút

Maslo rozpustíme spolu s olejom vo veľkej panvici. Hneď ako maslo prestane peniť pridáme hríby, cesnak, tymián, citrónovú kôru, soľ a korenie a varíme na strednej teplote za stáleho miešania 4-5 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a polejeme trochou citrónovej šťavy.

Medzitým otoastujeme chlieb a dáme na taniere.

Na plátky chleba dáme rovnaké množstvo hríbov a šalátu, pokvapkáme trochou olivového oleja a citrónovej šťavy. Posypeme strúhaným syrom a ihneď podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s