Zeleninové špízy s pilafom

Prísady pre 4 osoby:

1 polievková lyžica rozmarínu, 5 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja, 2 cukiny, 1 veľká červená paprika zbavená jadra a semienok, 16 šampiňónov, 8 cherry paradajok, grécky jogurt

Na pilaf:

250 g basmati ryže, 1 cibuľa pokrájaná na jemno, 2 strúčiky cesnaku pokrájané na jemno, 6 toboliek kardamónu – rozmliaždených, 50 g pistácií nasekaných na drobno, 2 polievkové lyžice nakrájaného čerstvého koriandru alebo petržlenovej vňate, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 20 minút plus marinovanie              Čas varenia: 25 minút

Rozmarín zmiešame s 2 polievkovými lyžicami oleja, soľou a korením. Cukinu a červenú papriku nakrájame na väčšie kusy, dáme do misy s olejom spolu s hríbmi a paradajkami, zakryjeme a misou zatrasieme, aby sa všetka zelenina obalila olejovou zmesou. Necháme marinovať 20 minút.

Ryžu umyjeme pod prúdom studenej vody, osušíme a dáme do hrnca. Zalejeme jemne osolenou vodou tak, aby hladina vody bola aspoň 5 cm nad ryžou.  Privedieme do varu a varíme 10 minút. Zlejeme prebytočnú vodu.

V druhom hrnci zohrejeme zvyšný olej, pridáme cibuľu, cesnak a kardamón a varíme na strednej teplote za častého miešania 5 minút. Pridáme ryžu, pistácie, vňať, soľ a korenie. Dobre zamiešame, potom stiahneme z ohňa, zakryjeme a necháme stáť 10 minút.

Medzitým zohrejeme vrúbkovanú panvicu alebo stolný gril do horúca. Zeleninu striedavo napichujeme na drevené špajdle. Za častého otáčania pečieme 10 minút, pokiaľ nie je mäkká. Podávame s ryžou a gréckym jogurtom.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s