Tekvica s orechovým pestom

Prísady pre 4 osoby:

1 kg tekvice, extra panenský olivový olej, soľ a čierne korenie

Na orechové pesto:

50 g vlašských orechov – opečených, 2 jarné cibuľky nakrájané na jemno, 1 veľký strúčik cesnaku – prelisovaný, 50 g rukoly, 3 polievkové lyžice oleja z vlašských orechov, 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

Čas prípravy: 15 minút              Čas varenia: 20-25 minút

Tekvicu rozrežeme na 8 mesiačikov. Odstránime semienka a vlákna, ale kožu ponecháme. Celé mesiačiky potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre prehriatej na 220°C asi 20-25 minút, pokým nebude mäkká, pričom v polovičke pečenia ju otočíme.

Medzitým si spravíme pesto. Orechy, jarné cibuľky, cesnak a rukolu dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno. Mixér necháme ísť a pomaly prilievame oleje. Pesto ochutíme soľou a korením.

Pečenú tekvicu podávame s pestom a extra listami rukoly.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s