Špenátový šalát s gorgonzolou

Prísady pre 4 osoby:

1 polievková lyžica číreho medu, 125 g vlašských orechov, 250 g fazuľových strukov, 200 g mladých špenátových listov, 150 g syru Gorgonzola

Na dressing:

4 polievkové lyžice oleja z vlašských orechov, 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 1-2 polievkové lyžice jablkového octu, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 5 minút plus chladenie              Čas varenia: 3 minúty

Med zohrejeme na malej panvici, pridáme orechy a opekáme na strednej teplote 2-3 minúty, pokiaľ orechy nie sú lesklé. Preložíme na tanier a necháme vychladnúť.

Medzitým povaríme fazuľové struky 3 minúty v hrnci s ľahko osolenou vriacou vodou. Precedíme, opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Dáme do veľkej misy spolu so špenátovými listami.

Všetky prísady na dressing spolu vyšľaháme v malej miske a ochutíme soľou a korením. Dressingom prelejeme šalát a dobre zamiešame. Šalát posypeme gorgonzolou a orechmi a ihneď podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s