Hríbový ramen

Prísady pre 4 osoby:

300 g sušených ramen slížov, 1,5 l zeleninového vývaru, 75 ml sójovej omáčky, 3 polievkové lyžice mirinu, 350 g miešaných hríbov, 4 jarné cibuľky nakrájané na tenko, 300 g mäkkého tofu osušeného a nakrájaného na kocky

Čas prípravy: 10 minút       Čas varenia: 15 minút

Slíže uvaríme podľa návodu na obale. Precedíme na sitku, opláchneme pod prúdom studenej vody a odložíme nabok.

V hrnci zmiešame vývar, sójovú omáčku a mirin a privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme 5 minút. Pridáme hríby a varíme ďalších 5 minút. Pridáme jarné cibuľky a tofu.

Medzitým privedieme do varu plnú kanvicu vody. Slíže v sitku dáme nad umývadlo a prelejeme vriacou vodou. Slíže rozdelíme do misiek a pridáme polievku. Ihneď podávame.

 

Pozn. ako ramen slíže môžme použiť napr. slíže z Vifon polievok (bez toho sáčku s príchuťami)

Mirin: http://slovnik.vareni.cz/mirin/

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s