Omeleta s rukolou a kozím syrom

Prísady pre 4 osoby: 

12 vajíčok, 4 polievkové lyžice mlieka, 4 polievkové lyžice nakrájaných miešaných byliniek (napr. pažítka, petržlenová vňať, majorán, trebuľka, atď.), 50 g masla, 125 g mäkkého kozieho syru nakrájaného na kocky, malá hrsť rukolových listov, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 5 minút             Čas varenia: 12 minút

Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia, mlieko, bylinky, soľ a korenie. Štvrtinu masla roztopíme v panvici. Hneď, ako maslo prestane peniť, vlejeme štvrtinu vaječnej zmesi a varíme na strednej teplote, pričom zmes vidličkou chvíľu miešame, aby sa rovnomerne uvarila.

Keď je spodok pevný, ale v stred ešte trochu tekutý, posypeme polovičku omelety štvrtinou syra a rukoly. Opatrne dáme omeletu na tanier, pričom ju preložíme napoly. Ihneď podávame a potom spravíme ďalšie tri omelety, prípadne odložíme do trochu zohriatej rúry a podávame všetky omelety naraz.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s