Kukuričné lievance s čili džemom

Prísady pre 4 osoby:

275 g konzerva sladkej kukurice – precedená, 65 g múky, 1 čajová lyžička prášku na pečenie, 1 vajíčko jemne rozšľahané, 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, 1 a 1/2 polievkovej lyžice limetkovej šťavy, rastlinný olej na vyprážanie

Na čili džem: 500 g zrelých paradajok, 4 červené čili papričky, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, 200 g hnedého cukru, 75 ml ryžového octu, 1/2 čajovej lyžičky soli

Čas prípravy: 20 minút plus chladenie         Čas varenia: asi 45 minút

Najskôr si urobíme čili džem. Paradajky, čili papričky a strúčiky cesnaku nahrubo nakrájame, dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Preložíme do hrnca a pridáme zvyšné prísady. Privedieme do varu, potom znížime oheň a necháme variť na miernom ohni za občasného miešania 30-40 minút, pokiaľ nám zmes nezhustne a nemá džemovú konzistenciu. Necháme úplne vychladnúť.

Polovičku kukurice dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Vsypeme múku a prášok na pečenie, pridáme vajíčko, sójovú omáčku a limetkový džús. Znovu rozmixujeme, kým sa nám prísady nespoja a dáme do misky. Vmiešame zvyšnú kukuricu.

Vo veľkej panvici zohrejeme olej. Pomocou lyžice dáme do panvice 6 kôpok cesta, sploštíme ich a na strednej teplote necháme asi 1 a 1/2 minúty z oboch strán pražiť. Takto postupujeme aj so zvyškom cesta. Lievance podávame teplé s čili džemom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s