Letná zeleninová paella s mandľami

Prísady pre 4 osoby: 

štipka šafránu, 1/3 šálky/80 ml olivového oleja, 200 g červených alebo žltých cherry paradajok, 100 g fazuľových strukov, 4 malé cukety nakrájané na väčšie kúsky, 85 g čerstvého hrášku, 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, rozmarín, 1 a 1/2 šálky/320 g guľatej ryže, 3 a 1/2 šálky/800 ml zeleninového vývaru, 1/2 šálky/30 g mandľových lupienkov

Šafrán dáme do misky s 1/3 šálky/65 ml horúcej vody a odložíme nabok. Polovicu oleja zohrejeme v hrnci s hrubým dnom na vysokej teplote a pridáme celé paradajky. Opekáme 2 minúty, občas zatrasieme hrncom, pokým paradajky nie sú mäkké a nezačne im praskať šupka. Pomocou dierkovanej naberačky ich vyberieme a dáme nabok. Do hrnca dáme fazuľové struky, cukety a hrášok a opekáme na vysokej teplote 2-3 minúty. Vyberieme a tiež odložíme.

Do hrnca dáme zvyšný olej spolu s cesnakom a rozmarínom a varíme na nízkej teplote 1 minútu. Pridáme ryžu a za stáleho miešania 1 minútu opekáme, kým ryža nie je lesklá. Pridáme vývar a šafránovú vodu. Raz alebo dvakrát premiešame, potom zvýšime teplotu. Keď vývar začne vrieť, znížime teplotu na strednú a necháme asi 20 minút variť, pokým sa skoro všetok vývar nevsaje.

Do ryže pridáme paradajky, fazuľové struky, cukety a hrášok, hrniec zakryjeme a varíme na nízkej teplote 5 minút, pokým sa zelenina nezohreje. Pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s