Šošovicové soté Napolitana

Prísady pre 4 osoby:

1/2 šálky/100 g zelenej alebo hnedej šošovice, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 1 cibuľa nakrájaná nadrobno, 2 strúčiky cesnaku nakrájané natenko, malá hrsť čerstvého oregana nakrájaného nadrobno, 1 čajová lyžička sušených čili vločiek, 2 zrelé paradajky nakrájané nahrubo, 1 šálka/250 ml paradajkového pyré/passaty, 1/2 šálky/60 g malých čiernych olív, 100 g feta syru, chrumkavý chlieb

Šošovicu dáme do hrnca, zalejeme dostatočným množstvom studenej vody, zakryjeme a necháme na vysokej teplote zovrieť. Teplotu znížime a necháme variť 20 minút. Precedíme a odložíme nabok.

Olej dáme zohriať do hrnca na vysokej teplote. Pridáme cibuľu, cesnak, oregano a čili vločky a opekáme 5 minút za častého miešania, pokým cibuľa nezmäkne. Pridáme paradajky, paradajkové pyré/passatu, šošovicu a 1 šálku/250 ml vody. Privedieme do varu, potom znížime teplotu a necháme variť 10 minút za občasného miešania.

Dáme do servírovacích misiek, posypeme olivami a fetou a podávame s chlebom.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s