Zapekaný baklažán s kozím syrom

Prísady pre 6 osôb:

olej v spreji, 2×400 g konzervy drvených paradajok, 2 veľké pretlačené strúčiky cesnaku, 4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 1 čajová lyžička hnedého cukru, 2 polievkové lyžice nakrájanej bazalky, 2 baklažány, 250 g mäkkého kozieho syra nakrájaného na plátky alebo rozdrobeného, 50 g strúhaného syru, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 10 minút            Čas varenia: 1 hodina 10 minút

Jemne naolejujeme 1,5 litrovú zapekaciu misu olejom v spreji. Paradajky, cesnak, polovičku oleja, cukor, bazalku, soľ a korenie dáme do hrnca a privedieme do varu. Znížime teplotu a varíme 30 minút odokryté.

Baklažány pozdĺžne rozkrojíme na 6 tenkých plátkov. Zvyšný olej ochutíme soľou a korením a potrieme ním plátky baklažánu. Grilujeme pod rozohriatym grilom 3-4 minúty z každej strany.

Tretinu baklažánových plátkov položíme do pripravenej zapekacej misy tak, aby sa trochu prekrývali. Prelejeme tretinou paradajkovej omáčky a posypeme tretinou obidvoch syrov. Vrstvy opakujeme, na vrch dáme oba syry. Pečieme 30 minút v rúre predhriatej na 200°C do zlata.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s