Chlieb vo vajci

Prísady na 6 ks:

6 menších paradajok, 4 polievkové lyžice hotovej olivovej tapenády, extra panenský olivový olej na pokvapkanie, 150 ml mlieka, 3 vajcia, 3 polievkové lyžice strúhaného syru, 50 g masla, 6 plátkov bieleho chleba, hrsť baby špenátových listov, pár lístkov bazalky, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 10 minút           Čas varenia: 8-14 minút

Paradajky prekrojíme na polovice a vyberieme semienka. Položíme ich do zapekacej misky reznou stranou hore. Na každú paradajku dáme trochu olivovej tapenády a pokvapkáme olivovým olejom. Na 2-3 minúty dáme pod rozohriaty gril, pokým paradajky trochu nezmäknú.

V miske vyšľaháme mlieko, vajcia, syr a trochu soli a korenia. Prelejeme do plytkej misy. Polovicu masla zohrejeme vo veľkej panvici. 3 plátky chleba namočíme do vaječnej zmesi, dáme na panvicu a opekáme na strednej teplote z každej strany 3-4 minúty do zlata. Vyberieme a udržiavame teplé. Zopakujeme so zvyšným chlebom a vaječnou zmesou.

Na každý chlieb dáme grilované paradajky, listy špenátu a pár lístkov bazalky.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s