Sladké marhule s pistáciami

Prísady pre 4 osoby:

125 g hnedého cukru, 300 ml vody, 2 pásiky citrónovej kôry, 2 strúčiky kardamonu, 1 vanilkový lusk, 12 marhúľ prepolených a vykôstkovaných, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, 1 polievková lyžica ružovej vody, 25 g pistáciových orieškov nasekaných nadrobno, vanilková zmrzlina alebo grécky jogurt

Čas prípravy: 10 minút             Čas varenia: 8 minút

Veľkú misu dáme do mrazničky na schladenie.

Cukor a vodu dáme do širokého hrnca a zohrievame na malom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Medzitým nakrájame citrónovú kôru na tenké pásiky, kardamon roztlčieme v mažiari a vanilkový lusk rozdelíme napoly. Citrónovú kôru, kardamon a vanilkový lusk pridáme do hrnca.

Pridáme marhule a varíme na malom ohni 5 minút, alebo pokým nezmäknú. Stiahneme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a ružovú vodu a preložíme do vychladenej misy. Necháme vychladnúť.

Marhule dáme s troškou sirupu do servírovacích misiek, posypeme pistáciovými orieškami a podávame so zmrzlinou alebo jogurtom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s