Fazuľový hummus s citrónom a rozmarínom

Prísady pre 4-6 osôb:

6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja, 4 šalotky pokrájané na jemno, 2 veľké prelisované strúčiky cesnaku, 1/2 čajovej lyžičky rozmarínu, postrúhaná kôra a šťava z 1/2 citróna, 2×400 g konzervy bielej fazule (butter beans), soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 10 minút          Čas varenia: 10 minút

Olej zohrejeme v panvici, pridáme šalotky, cesnak, rozmarín a citrónovú kôru a varíme na nízkej teplote za občasného miešania 10 minút, pokým šalotky nezmäknú. Necháme vychladnúť.

Šalotkovú zmes dáme do mixéra, pridáme všetky zvyšné prísady a rozmixujeme do hladka.

Hummus polejeme troškou olivového oleja a podávame s pečivom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s