Marocký kuskus s pečenou zeleninou

Prísady pre 4 osoby:

2 malé červené cibule, 1 sladký zemiak, 2 červené papriky, 2 malé póry, 2 strúčiky cesnaku prepolené, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1/2 čajovej lyžičky čili korenia, 1 šálka/150 g kuskusu, 1 a 1/4 šálky/300 ml horúceho zeleninového vývaru alebo vody, hrsť čerstvých lístkov mäty, čerstvo vytlačená citrónová šťava na dochutenie, morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Rúru predhrejeme na 200°C.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Sladký zemiak ošúpeme a nakrájame na kúsky. Papriky zbavíme jadier a semienok a nakrájame na hrubé plátky. Póry očistíme, prekrojíme a dobre umyjeme. Osušíme papierovými utierkami a nakrájame na väčšie kúsky.

Pripravenú zeleninu a cesnak položíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do malej zapekacej nádoby. Na vrch nalejeme olivový olej, pridáme čili korenie a rukami zeleninu premiešame tak, aby bola všetka pokrytá olejovou zmesou. Plech dáme do predhriatej rúry a pečieme asi 20-25 minút, pokým zelenina nie je mäkká.

Medzitým dáme kuskus do veľkej misy a prelejeme horúcim zeleninovým vývarom. Zakryjeme a necháme stáť, pokým kuskus nevsaje všetku tekutinu, cca 10 minút.

Vidličkou kuskus načechráme, potom pridáme pečenú zeleninu a mätu. Pridáme trochu citrónovej šťavy a ochutíme soľou a korením. Podávame ešte teplé.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s