Tekvicovo-hráškové kari s tofu

Prísady pre 4 osoby:

1 polievková lyžica slnečnicového oleja, 1 polievková lyžica thajskej červenej kari pasty, 500 g muškátová tekvica ošúpaná, zbavená jadierok a pokrájaná na kocky, 450 ml zeleninového vývaru, 400 g konzerva kokosového mlieka, 200 g mrazeného hrášku, 300 g pevného tofu pokrájaného na kocky, 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, šťava z jednej limetky, nakrájaný čerstvý koriander alebo petržlenová vňať na ozdobu

Čas prípravy: 15 minút           Čas varenia: 25 minút

Olej zohrejeme vo woku alebo v hlbokej panvici, pridáme kari pastu a opekáme na nízkej teplote 1 minútu. Pridáme tekvicu, krátko opečieme a potom pridáme vývar a kokosové mlieko. Privedieme do varu, potom zakryjeme, znížime teplotu a necháme variť 15 minút, pokým nie je tekvica uvarená.

Vmiešame hrášok, tofu, sójovú omáčku a limetkovú šťavu a varíme ďalších 5 minút, pokiaľ hrášok nie je uvarený. Dáme do misiek a ozdobíme nakrájanou vňaťou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s