Baklažánový dip s tortillami

Prísady pre 6 osôb:

1 veľký baklažán, 4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 1 čajová lyžička mletého kumínu, 150 ml gréckeho jogurtu, 1 malý prelisovaný strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice nakrájanej čerstvej koriandrovej alebo petržlenovej vňate, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, 4 pšeničné tortilly, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 15 minút plus chladenie       Čas varenia: 15 minút

Baklažán nakrájame pozdĺžne na 5 mm hrubé plátky. Tri polievkové lyžice oleja zmiešame s kumínom, soľou a korením a potrieme ním baklažánové plátky. Dáme pod predhriaty gril a grilujeme z každej strany 3-4 minúty. Necháme vychladiť a potom nakrájame na tenko.

Jogurt zmiešame s baklažánom, potom vmiešame cesnak, koriander alebo petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, zvyšný olej a dochutíme soľou a korením. Dáme do servírovacej misky.

Tortilly dáme pod rozohriaty gril a grilujeme z oboch strán 3 minúty. Nakrájame na trojuholníčky a ihneď podávame s baklažánovým dipom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s