Hráškovo-zemiakovo-rukolová polievka

Prísady pre 4-6 osôb:

3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 1 cibuľa nakrájaná na jemno, 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na jemno, 2 čajové lyžičky tymiánu nakrájaného nadrobno, 250 g zemiakov nakrájaných na plátky, 500 g mrazeného alebo čerstvého očisteného hrášku, 1 liter zeleninového vývaru, 100 g rukoly nakrájanej nahrubo, šťava z 1 citrónu, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 15 minút        Čas varenia: 35 minút

Olej zohrejeme v hrnci, pridáme cibuľu, cesnak a tymián a varíme na nízkom ohni za častého miešania 5 minút, pokým cibuľa nezmäkne. Pridáme zemiaky a varíme za častého miešania ďalších 5 minút.

Vmiešame hrášok, vývar a soľ a korenie. Privedieme do varu, potom znížime oheň, zakryjeme a varíme 20 minút.

Polievku preložíme do mixéra, pridáme rukolu a citrónovú šťavu a rozmixujeme do hladka. Vrátime do hrnca, dochutíme a znovu zohrejeme. Podávame pokvapkané trochou olivového oleja.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s