Šafránové zeleninové tagine

Prísady pre 4 osoby: 

100 ml slnečnicového oleja, 1 veľká cibuľa nakrájaná na jemno, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 2 čajové lyžičky mletého koriandru, 2 čajové lyžičky mletého kumínu, 2 čajové lyžičky mletej škorice, 400 g konzerva cíceru, 400 g konzerva drvených paradajok, 600 ml zeleninového vývaru, 1/4 čajovej lyžičky šafránu, 1 veľký baklažán nakrájaný na kocky, 250 g šampiňónov očistených a prekrojených na polovice, 100 g sušených fíg nakrájaných nadrobno, 2 polievkové lyžice nakrájaného čerstvého koriandru, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 15 minút        Čas varenia: 50 minút

Dve lyžice oleja zohrejeme v panvici, pridáme cibuľu, cesnak a korenia a varíme na strednom ohni za častého miešania 5 minút do zlata, potom ich preložíme pomocou dierovanej naberačky do hrnca a pridáme cícer, paradajky, vývar a šafrán. Osolíme a okoreníme.

Zvyšný olej zohrejeme v panvici, pridáme baklažán a varíme na vysokom ohni za častého miešania 5 minút, pokiaľ nezhnedne. Baklažán pridáme do hrnca, privedieme do varu, zakryjeme a varíme na nízkom ohni 20 minút.

Vmiešame hríby a figy a varíme odokryté ďalších 20 minút. Vmiešame čerstvý koriander a dochutíme. Podávame s kuskusom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s