Cibuľovo-orechovo-syrové tortičky

Prísady na 8 kusov:

40 g masla, 500 g cibule nakrájanej na tenké pásiky, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica tymiánu, 50 g vlašských orechov posekaných nadrobno, 350 g lístkového cesta, 150 g modrého syru pokrájaného na kocky

Čas prípravy: 20 minút         Čas varenia: 35-40 minút

Maslo roztopíme vo veľkej panvici, pridáme cibuľu, cesnak a tymián a varíme na strednej teplote 20-25 minút, občas zamiešame. Vmiešame vlašské orechy. Necháme vychladnúť.

Hotové vyvaľkané cesto rozkrájame na 8 kúskov a položíme na plech, pričom medzi štvorčekmi necháme malé rozostupy. Cibuľovú zmes rozdelíme na cesto. Posypeme syrom.

Rúru predhrejeme na 220°C. Tortičky pečieme asi 12-15 minút, pokým cesto nenarastie. Necháme trošku vychladnúť a podávame ešte teplé.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s