Guláš s pažítkovými knedličkami

Prísady na 4 porcie: 

4 polievkové lyžice olivového oleja, 8 ošúpaných baby cibuliek, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 1 mrkva nakrájaná na kolieska, 1 veľká stonka zeleru nakrájaná na tenko, 500 g zemiakov pokrájaných na kocky, 1 čajová lyžička drvenej rasce, 1 čajová lyžička červenej papriky, 400 g konzerva drvených paradajok, 450 ml zeleninového vývaru, soľ a čierne korenie

Na pažítkové knedličky: 

75 g múky zmiešanej s 1 čajovou lyžičkou prášku na pečenie, 1/2 čajovej lyžičky soli, 50 g rastlinného stuženého tuku, 1 polievková lyžica pažítky pokrájanej na drobno, 4-5 polievkových lyžíc vody

Čas prípravy: 30 minút           Čas varenia: 45 minút

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler, zemiaky a drvenú rascu a varíme na strednom ohni za častého miešania 10 minút. Pridáme papriku a varíme za stáleho miešania 1 minútu.

Vmiešame paradajky, vývar a soľ a korenie. Privedieme do varu, potom znížime oheň, zakryjeme a pomaly varíme 20 minút.

Urobíme si knedličky. Múku a soľ dáme do misy a vmiešame tuk, pažítku a ochutíme korením. Postupne pridávame vodu, pričom cesto rýchlo a zľahka miesime, kým nám nevznikne mäkké cesto. Rozdelíme na 8 rovnakých častí a urobíme malé guľky.

Opatrne položíme knedličky do gulášu tak, aby sa nedotýkali jedna druhej, zakryjeme a varíme ešte 15 minút, pokým nenarastú.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s