Špargľový koláč s kozím syrom

Prísady pre 4-6 osôb: 

2×375 g plátky lístkového cesta, 1 vajíčko vyšľahané a zmiešané s 2 čajovými lyžičkami vody, 2 polievkové lyžice masla, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 zväzky tenkej špargle očistenej a zbavenej drevnatých koncov, 150 g mäkkého kozieho syru, morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie, zelený šalát ako príloha

Čas prípravy: 30 minút

Rúru predhrejeme na 220°C. Plátky cesta rozrežeme na obdĺžniky asi 24×12 cm veľké a dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zo zvyšného cesta narežeme 1 cm široké plátky a obložíme nimi okraje obdĺžnikov. Každý obdĺžnik popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v predhriatej rúre 15 minút, kým nie je cesto svetlohnedé a nafúknuté.

Maslo a olivový olej dáme zohriať do panvice a na vysokom ohni opekáme špargľu za častého obracania asi 2-3 minúty, kým práve nezačne mäknúť. Dobre osolíme a okoreníme. Kozí syr rozdrobíme na cesto. Navrch položíme špargľu a pečieme v predhriatej rúre ďalších 10 minút, kým nie je cesto zlaté. Podávame teplé so zeleným šalátom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s