Mexický ryžový šalát s tofu a Guacamole

Rozpis na 4 porcie: 

1 viazanička mladej cibuľky pokrájaná na malé kolieska, 4 polievkové lyžice oleja, 3 šálky uvarenej ryže natural, 1 konzerva prepláchnutej červenej fazule, 1 balenie lahôdkového tofu pokrájaného na hrubšie rezance

Čas prípravy: 20 minút

Vo veľkej mise zmiešame spolu cibuľu, ryžu, tofu a fazuľu. Rozdelíme do misiek a ozdobíme veľkým kopčekom avokádového krému – guacamole.

GUACAMOLE (nátierka z avokáda)

Rozpis na 1 šálku:

2 kusy zrelého avokáda ošúpané a zbavené jadra, 1/2 šálky bieleho nízkotučného jogurtu, 1 mladá cibuľa pokrájaná na kolieska, šťava z jedného citróna, strúčik cesnaku, 1 paradajka pokrájaná na kocky, morská soľ, 1 polievková lyžica koriandra alebo petržlenovej vňate posekanej najemno

Čas prípravy: 15 minút

Avokádo, cesnak, citrónovú šťavu a jogurt zmixujeme ponorným mixérom na hladkú pastu. Lyžicou vmiešame paradajky, vňať a cibuľu. Dochutíme soľou.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s