Zemiakovo-kešu-cícerové kari

Prísady na 4 – 6 porcií:

4 polievkové lyžice rastlinného oleja, 1 cibuľa nakrájaná na prúžky, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 2 čajové lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru, 2 čajové lyžičky mletého koriandru, 1 čajová lyžička mletého kumínu, 1/2 čajovej lyžičky mletej kurkumy, 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice, 1/4 – 1/2 čajovej lyžičky chilli prášku, 4 zrelé paradajky nakrájané na kocky, 300 ml vody, 500 g zemiakov nakrájaných na kocky, 400 g konzerva cíceru prepláchnutého, 250 g očistených šampiňónov, 75 g nesolených kešu orieškov, 2 polievkové lyžice nadrobno nakrájanej koriandrovej alebo petržlenovej vňate, 150 ml prírodného jogurtu, soľ a čierne korenie

Čas prípravy: 20 minút                          Čas varenia: 1 hodina

Polovicu oleja zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme cibuľu, cesnak, zázvor, korenia a soľ a čierne korenie a varíme na nízkom ohni za občasného miešania asi 10 minút,  pokým cibuľa nie je mäkká.

Pridáme paradajky a vodu, privedieme do varu, potom znížime teplotu, zakryjeme a varíme 15 minút. Potom pridáme zemiaky a cícer, zakryjeme a varíme 20 minút.

Medzitým si zohrejeme zvyšný olej na panvici, pridáme hríby a varíme na strednej teplote za častého miešania asi 3-4 minúty.

Hríby pridáme do kari spolu s kešu orieškami a vňaťou a varíme ďalších 10 minút. Vmiešame jogurt a zohrejeme, ale už nenecháme zovrieť. Podávame s ryžou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s