Korenené pražené tofu

Prísady pre 4 osoby:

10 ml/2 čajové lyžičky mletého kumínu, 15 ml/1 polievková lyžica papriky, 5 ml/1 čajová lyžička mletého zázvoru, štipka kajenského korenia, 15 ml/1 polievková lyžica hnedého cukru, 275 g bieleho tofu, 60 ml/4 polievkové lyžice oleja, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 1 zväzok jarnej cibuľky nakrájanej na kolieska, 1 červená paprika nakrájaná na prúžky, 1 žltá paprika nakrájaná na prúžky, 225 g hnedých šampiňónov prekrojených na polovice alebo na štvrtiny, 1 veľká cuketa nakrájaná na plátky, 115 g zelených fazuliek prekrojených na polovice, 50 g píniových orieškov, 15 ml/1 polievková lyžica limetkovej šťavy, 15 ml/1 polievková lyžica číreho medu, soľ a korenie

Zmiešame kumín, papriku, zázvor, kajenské korenie a cukor, osolíme a okoreníme. Tofu nakrájame na kocky a obalíme ho v tejto zmesi.

Trochu oleja zohrejeme vo woku alebo veľkej panvici. Tofu varíme pri vysokej teplote asi 3-4 minúty, občas opatrne zamiešame. Vyberieme dierkovanou vareškou. Panvicu utrieme papierovou utierkou.

Do panvice pridáme zvyšný olej a cesnak a cibuľku v ňom varíme 3 minúty. Pridáme ostatnú zeleninu a varíme na strednej teplote asi 6 minút, alebo kým zelenina nezačne mäknúť a hnednúť. Osolíme a okoreníme.

Tofu vrátime do panvice spolu s píniovými orieškami, limetkovou šťavou a medom. Zohrejeme a hneď podávame. Ako prílohu môžme podávať rezance alebo praženú ryžu.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s