Šalát s grilovaným kozím syrom

Prísady pre 4 osoby:

2 pevné okrúhle kozie syry (asi 65-115 g každý), 4 plátky francúzskej bagety, olivový olej na pokvapkanie, 175 g miešaných šalátových listov

Na dressing: 1/2 strúčiku cesnaku, 5 ml/1 čajová lyžička Dijonskej horčice, 5 ml/1 čajová lyžička bieleho hroznového octu, 5 ml/1 čajová lyžička suchého bieleho vína, 45 ml/3 polievkové lyžice olivového oleja, soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Na dressing potrieme veľkú šalátovú misu reznou stranou cesnaku. V inej miske zmiešame horčicu, ocot, víno, soľ a korenie. Vmiešame olej, po 15 ml/1 polievkovej lyžici, až sa nám vytvorí hustá zálievka.

Kozí syr prerežeme pomocou ostrého noža po šírke na polovice.

Gril predhrejeme do horúca. Plátky chleba dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a z jednej strany opečieme. Otočíme a na každý plátok položíme kúsok syra reznou stranou hore. Pokvapkáme olejom a grilujeme.

Do šalátovej misy pridáme šalát a dressing a zatrasieme, aby sa nám všetky listy pokryli dressingom. Šalát rozdelíme na 4 taniere, na každý dáme toast s kozím syrom a servírujeme.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s