Ovsené fašírky na milánsky spôsob

Pre 4 osoby potrebujeme:

2 lyžice slnečnicového oleja, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1/2 l zeleninového vývaru, 1 lyžičku morskej soli, 1 lyžičku tymianu, 1 lyžicu oregána, 160 g ovsených vločiek

Okrem toho: 3 vajcia, 2 lyžice stredne ostrej horčice, čierne korenie, 1 zväzok pažítky, strúhanku, olivový olej na pečenie

Na omáčku: 2 lyžice slnečnicového oleja, 1 cibuľu, 1 červenú papriku, 1 konzervu kukurice, 1/2 šálky kečupu, 1 šálku zeleninového vývaru, 1 šálku créme fraiche, 1 lyžičku karí, 1 lyžičku mletej červenej papriky, niekoľko kvapiek tabasca

V hrnci zohrejeme olej, pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do sklovita.

Pridáme zeleninový vývar, osolíme, okoreníme tymianom a oregánom a primiešame ovsené vločky.

Prikryté necháme napučať pri strednej teplote asi 30 minút.

Odstavíme, necháme vychladnúť, primiešame vajcia, horčicu, korenie a pokrájanú pažítku.

K mase pridáme podľa potreby strúhanku a sformujeme malé fašírky.

Fašírky vypražíme na panvici s trochou oleja, vyberieme a uložíme na teplé miesto.

Na omáčku si v hrnci zohrejeme olej, pridáme posekanú cibuľu, na kocky pokrájanú papriku a podusíme do sklovita.

Pridáme odkvapkanú kukuricu, kečup a doplníme zeleninovým vývarom. Chvíľu povaríme.

Zjemníme créme fraiche, ochutíme karí, mletou červenou paprikou, tabascom a soľou.

Fašírky pripravené na tanieroch polejeme omáčkou a hneď podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s