Granola II.

Prísady:

1/2 šálky javorového sirupu, 1/2 šálky horúcej vody, 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu, 3 a 3/4 šálky ovsených vločiek, 8 a 1/2 polievkových lyžíc pšeničných otrúb, 3/4 šálky mandlí alebo iných orieškov, 1 šálka slnečnicových semienok, 1/3 šálky sezamových semienok, 1/2 šálky hrozienok, 1/3 šálky nakrájaného sušeného ovocia (datle, marhule, a pod.)

Rúru predhrejeme na 120°C. Zmiešame javorový sirup, horúcu vodu a vanilkový extrakt.

Vo veľkej miske zmiešame vločky, otruby, oriešky a semienka. Vmiešame zmes z javorového sirupu a dobre premiešame. Zmes nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre asi 1 hodinu, pričom 3-4 krát granolu premiešame, aby nezhorela. Granola je hotová, keď trošku zhnedne.

Granolu zmiešame so sušeným ovocím kým je ešte teplá. Po vychladnutí skladujeme vo vzduchotesnej krabičke.

Granolu môžme podávať so sójovým mliekom, jogurtom a podobne.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s