Hubový paprikáš

Rozpis na 4 porcie: 

3 balíčky čerstvých húb (asi 750 g) očistených a pokrájaných, 3 polievkové lyžice oleja, 2 veľké cibule očistené a pokrájané najemno, 1 polievková lyžica mletej sladkej papriky, 1 čajová lyžička octu, 1/2 šálky sójového alebo ryžového mlieka, 1 polievková lyžica petržlenovej vňate posekanej najemno, morská soľ

Čas prípravy: 20 minút

Olej zohrejeme v hlbokej panvici a cibuľu na ňom opečieme do zlata. Pridáme mletú papriku, premiešame a ihneď pridáme ocot.

Pridáme huby, premiešame, posolíme, pokoreníme a prikryté dusíme asi 10 minút. Pridáme sójové mlieko, 3 minúty povaríme. Ak je pokrm veľmi riedky, zahustíme ho 1 čajovou lyžičkou škrobu. Podávame s varenými zemiakmi alebo celozrnným chlebom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s