Špenátová fašírka

Pre 4 osoby:

2 lyžice masla alebo oleja, 1 stredne veľkú cibuľu, 500 g špenátu, 6 žemlí, 1/4 l zeleninového vývaru, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, 1/2 zväzku pažítky, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku morskej soli, 1 šálku Créme fraiche, 3 vajcia, 2-3 lyžice celozrnnej múky, 2-3 lyžice strúhanky, olej na vymastenie

Maslo alebo olej zohrejeme na panvici a opražíme v ňom nadrobno posekanú cibuľu.

Špenát preberieme, potrháme, pridáme k cibuli a krátko spolu podusíme.

Žemle dobre navlhčíme v zeleninovom vývare.

Pridáme špenát, prebraté, umyté a nadrobno pokrájané bylinky, ako aj cesnak rozotretý so soľou.

Créme fraiche, vajcia, múku a strúhanku takisto pridáme a všetko spolu vypracujeme na kompaktnú masu.

Ohňovzdornú misu vymastíme, vložíme do nej masu a v rúre predhriatej na 220°C pečieme 40-50 minút.

 

Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s