Rýchla hrášková polievka

Rozpis na 6 porcií:

2 polievkové lyžice nízkotučného margarínu, 1/2 šálky hrubšie nakrájanej cibule, 2 stonky zeleru jemne nasekaného, 2 strúčiky nakrájaného cesnaku, 4 šálky vody, 4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu, 1 vrecko mrazeného hrášku (asi 400 g), štipka mletého bieleho korenia, 1/2 šálky sójového mlieka alebo smotany, štipka čerstvo zomletého muškátového orecha

Čas prípravy: 15 minút (s pomocou mixéra)

V malom hrnci na veľkom ohni roztopíme margarín. Pridáme cibuľu, zeler a cesnak. Pražíme asi 5 minút, občas zamiešame, až kým suroviny nezmäknú.

Primiešame vodu s polievkovým základom, hrach, biele korenie a privedieme do varu. Znížime oheň na stredný, varíme asi 5 minút, občas premiešame.

Zmes preložíme do mixéra a zmixujeme do hladka. Zmes prelejeme do hrnca, pridáme sójové mlieko alebo smotanu a muškátový orech. Privedieme do varu a asi minútu necháme vrieť. Odstavíme a dochutíme. Ako ozdobu môžeme nakoniec použiť nasekané čerstvé listy petržlenu.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s